dijous, 20 de desembre del 2012

Humus

Els dinars i sopars de Nadal solen començar amb un aperitiu; d'aquesta manera espassam un poc la gana i esperam l'arribada de tots els convidats. Jo us vull proposar un paté de cigrons que és molt fàcil d'elaborar i que agrada fins i tot a les persones que no els hi agraden els cigrons. El que té de bo aquest plat és que és diferent de tots els altres aperitius i molt fàcil de digerir. 


  • Humus

 Necessitem: 1 pot de cigrons ecològics  ja cuinats, mitja llimona, oli d'oliva, tahin o sèsam, sal, pebre vermell en pols, pebre negre i, si us agrada, all. Jo no li pos all perquè no el puc digerir.
El tahin és una pasta de sèsam molt nutritiva, la podreu trobar a qualsevol herboristeria.

1. Netejam els cigrons del suc que els acompanya.
2. Els posam dins del pot de la trituradora.
3. Hi afegim el suc de mitja llimona.
4. Hi posam oli fins que entre el suc de llimona i l'oli junts arribin a la meitat del total dels cigrons.
5. Hi afegim sal i pebre negre, una cullerada de tahin o de sèsam.
6. Ho trituram tot fins que quedi una pasta homogenea.


 Per damunt a jo m'agrada posar-hi pebre vermell en pols. Després el deixam refredar dins la nevera una estona, d'aquesta manera l'humus serà més compacte.
Aquest paté es sol acompanyar de verdures crues tallades a la juliana, per exemple; pastanaga, cogombre, api, o també amb grissinis integrals.
Tot i ser una recepta ideal per menjar llegum a l'estiu, crec que també pot ser una alternativa vistosa per Nadal.
Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada