dijous, 6 de desembre del 2012

Sopa miso, bleda escaldada, espaguetis amb pesto i seitan arrebossat.




El seitan té el sobrenom de "carn vegetal", s'anomena així perquè té un alt contingut en proteïnes vegetals. Bradford diu que la seva consistència, textura i gust és molt semblant a la carn. Per totes aquestes característiques es pot cuinar com si fos carn.
Realment és gluten de blat i es pot elaborar a casa a partir de farina integral. Jo l'he comprat a una herboristeria, el preu és més assequible que la carn. Si quan obriu la confecció no consumiu tota la peça l'haureu de conservar dins d'una carmanyola amb aigua i dins de la nevera.

Avui l'he cuinat arrebossat i frit; és boníssim.


  • Seitan arrebossat (Montse Bradford):
necessitam: seitan tallat en rodanxes fines. Farem un macerat amb; aigua, herbes aromàtiques, llimona i salsa de soja. EL macerat original que proposa Bradford és el següent: aigua herbes aromàtiques, mostassa o gingebre i salsa de soja. 
Deixarem el seitan dins de la mescla durant 1 hora.
Per fer la pasta de l'arrebossat utilitzarem: farina integral, sal marina i aigua freda. Ho mesclarem a poc a poc sense que quedi ni molt líquida ni molt espesa.
Un cop hagi passat el temps de maceració del seitan, agafarem les rodanxes i l'introduirem dins de la pasta d'arrebossat i després l''arrebossarem un segon cop en pa integral, per després posar-les dins de la paella amb oli ben calent.
Al cap d'uns pocs minuts ja estarà cuit i el podem treure de l'oli per posar-lo damunt d'un paper absorbent.
El podeu amanir amb un poc de sèsam per damunt. 



Com heu vist és una recepta que es podria fer amb carn; ja em direu què preferiu.
Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada