divendres, 7 de desembre del 2012

Crema de carabassa, saltejat de llenties, lletuga i bolles d'arròs.


El plat d'avui té els colors de la tardor.
Per començar:

  •  crema calenteta de carabassa (Bradford)


necessitam: carabassa pelada i trossejada petita, ceba pelada i tallada fina, llor, sal i oli d'oliva.
Saltejarem la ceba amb un poquet d'oli en una olla amb un poquet de sal uns 10 minuts.
Hi afegirem 3 gots d'aigua, la carabassa, el llor i un poquet de sal i ho deixarem coure durant uns 20 minuts amb l'olla tapada.
Passat el temps de cocció llevarem el llor i convertirem la mescla en un puré .
Es pot servir amb julivert o amb trossets de pa frit. 


  • Bolles d'arròs (Curto): les bolles d'arròs o nigiri tenen un orígen mil·lenari al Japó, de fet era el tipus de menjar que s'emportaven els samurais en els seus llargs viatges. Les seves propietats energètiques i per mantenir el cos net fan que siguin un menjar molt apropiat. A més ens serveixen per aprofitar el menjar que ens pugui haver sobrat d'àpats anteriors, per tant sempre que les elaborem amb menjar equilibrat, els ingredients que hi posem poden ser il·limitats. Jo us present els nigiri més clàssic; d'arròs amb un tros de pruna umeboshi en el centre, arrebossada de sèsam i envoltada per una tira d'alga nori.  
Necessitam: arròs bullit, pruna umeboshi, alga nori tallada a tires i torrada i sèsam torrat.
Un cop tenim l'arròs bullit l'estendrem en un plat per què es refredi més ràpid. Mentre torrarem al foc la fulla d'alga nori i la tallarem en tires. 
Un cop l'arròs està a temperatura ambient, ens banyarem les mans amb aigua i ens hi posarem un poc de sèsam per damunt, d'aquesta manera ens serà més fàcil treballar l'arròs. La tècnica per fer les bolles és amassar l'arròs amb les dues mans, la idea és que a cada persona li surti el tamany de nigiri en proporció a la seva mà. 
Un cop hem aconseguit la forma compacta, amb el dit hi farem un forat i hi col·locarem el tros de pruna en el centre, per després tornar a tancar-la fent pressió amb les dues mans. Dins de la bolla hi podem posar altres aliments diferents a la umeboshi, per exemple, fruits secs.
Per acabar l'arrebossam damunt del sèsam que tindrem dins d'un plat i li col·locam amb cura la tira d'alga nori. Per aconseguir que l'alga quedi ben aferrada li podem banyar les puntes de la tira amb aigua.



  • saltejat de llenties: simplement vaig aprofitar verdura que tenia d'un estofat i la vaig escalfar amb unes llenties que tenia ja cuites. 


Un plat complet:
verdura rodona: carabassa
verdura de fulla verda: lletuga fresca
cereals: arròs
alga: nori
proteïna: llenties

Bon profit i salut!!

2 comentaris:

  1. quina manya, aquest plat fa moltes ganes!

    tenc que provar de fer ses bolles ja!!!


    ResponElimina
  2. Ciutadella, com va anar el tofu? va quedar gustós?

    ResponElimina