dilluns, 17 de desembre del 2012

Crema de cereals amb albercocs i fruits secs


Tot i que, aquest berenar no és gens difícil de preparar, sí que necessita temps; per això és ideal pels dies que no frissam. Una alternativa és deixar cuit el cereal el vespre anterior i així al matí en 5 minuts ho tenim tot llest.
Crema de cereals d'espelta i avena en flocs amb fruits secs i albercocs secs, acompanyat de llet d'avena amb canyella.

  • Necessitam: espelta, avena en flocs, llet d'avena, fruits secs i albercocs.
En primer lloc posarem a bullir l'espelta; necessita 45 minuts. Com amb tots els cereals els passos a seguir per coure-los són els següents:
1. Fer net amb aigua abundant la quantitat de cereals que volguem bullir.
2. Posar-lo dins d'una olla i afegir-hi la proporció d'aigua que necessita per coure's: en el cas de l'espelta són 3 d'aigua per 1 d'espelta.
3. Tapar-ho i deixar a foc fort fins que comenci a bullir.
4. Un cop bulli abaixar el foc i deixar-lo en aquesta intensitat la resta del temps de cocció.
5. Passat el temps necessari, apagar el foc i deixar reposar el cereal dins l'olla encara calenta durant 5 minuts.
No us preocupeu si al principi no calculeu bé la quantitat d'aigua; quan conegueu bé la intensitat de cocció de la vostra olla i del foc de casa vostra ja no us passarà (jo fins i tot he cremat algunes coses...).
Continuant amb la nostra recepta: en aquest cas, he acompanyat l'espelta amb els albercocs secs, així  amb l'ebullició encomanen el seu dolç gust a l'espelta. Quan hi faltin 5 minuts per acabar la cocció de l'espelta hi afegim els flocs d'avena. 
Un cop està tot cuit ho servim acompanyat de llet d'avena i fruits secs.  
Recordeu que les llets vegetals s'han de bullir breument abans de consumir-les; per exemple la d'avena i arròs basta amb uns 5 minuts. Durant aquest temps de cocció jo les acompany d'una branqueta de canyella o vainilla, d'aquesta manera és més gustosa.


Aquest berenar és una manera molt energètica i dolça de començar el dia!
Salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada