dilluns, 3 de desembre del 2012

L'alimentació energètica; Jorge Pérez-Calvo, Montse Bradford i Loli Curto.

Després de veure a TV3 el programa Singulars vaig anar a la biblioteca a veure si trobava algún llibre sobre l'alimentació energètica. Hem vaig decidir pel format llibre perquè a la xarxa no vaig trobar res prou clar.
Els llibres que he llegit, per ara, són quatre, però es podrien resumir en tres;




"Disfruta de la macrobiótica, la dieta equilibrada" Loli Curto, ed. Oceano Ambar 2007.
És un llibre molt pedagògic i clar. Una lectura fàcil i útil per començar a entendre què és l'alimentació energètica ja que no aprofundeix amb llargues explicacions sobre els conceptes més complicats. Dels que he llegit seria la versió més divulgativa de què és la Macrobiòtica.
Al final del llibre hi ha un apartat de receptes ordenades per ingredient principal.



"La Nueva cocina energética; alimentación natural para estar más sanos, ligeros y llenos de vitalidad"
Montse Bradford, ed. Oceano Ambar 1999.
Aquest és un manual de consulta més que un llibre de lectura. És de consulta ràpida i eficaç perquè està dividit per apartats molt clars i il·lustrat amb moltes fotografies. M'ha resultat especialment interessant la part on divideix les receptes per estacions. Al marge d'aquest apartat, també té un receptari molt complet al final. Pel que fa a la informació teòrica sobre la macrobiòtica, tal vegada aprofundeix un poc més sobre els aliments yang i els ying i les seves relacions.




"¡Revitalízate! Optimiza tu salud y tu estado de ánimo" Dr. Jorge Pérez-Calvo, ed. RBA, 2011.

Pérez Calvo també és l'autor de "Nutrición energética y salud"  on relaciona les malalties o trastorns amb una cura a través de l'alimentació energètica. D'aquest llibre cal destacar la part introductòria a la dieta energètica perquè és molt detallada i aclareix alguns conceptes que en els llibres que hem esmentat abans només són esboçats. Al final del llibre té un receptari.
A jo m'ha estat més útil el de "¡Revitalízate! Optimiza tu salud y tu estado de ánimo"  perquè també conté la part teòrica de l'anterior però no està tant especialitzat en els trastorns. En canvi, relaciona les receptes amb l'estació meterològica i amb l'estat d'ànim o necessitats concretes, per exemple: receptes depuratives, per aprimar, relaxants, energètiques, digestives i reconstituients.




Jo els he consultat de la Biblioteca, però són llibres per tenir a casa per rellegir sovint i consultar receptes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada