dimarts, 4 de desembre del 2012

Avena amb carabassa, estofat de Kombu i pestanagues, tofu a la planxa i remolatxa.


Avui un plat energètic per espassar el fred; brrrrr!!


  • Avena amb carabassa
  • Estofat d'alga Kombu amb pestanagues
  • Tofu a la planxa
  • Pickles de pestanaga i col
  • Remolatxa bullida

També aquesta vegada es tracta de receptes del llibre "Disfruta de la macrobiótica, la dieta equilibrada" Loli Curto, ed. Oceano Ambar.
L'avena és un cereal molt energètic per això és recomanable a la tardor i sobretot a l'hivern. Pel mateix motiu és més aconsellable menjar-se-la per berenar o dinar, que no per sopar.
És un cereal dolcenc i acompanya molt bé verdures dolces com la carabassa, la ceba o la pestanaga.
És important diferenciar l'avena en grà de l'avena en floc; nosaltres utilitzarem l'avena en grà. L'haurem de tenir en aigua durant 8 hores (basta preveure quan en menjarem i deixar-la en remull durant el vespre). Igual que amb tots els cereals quan ens disposem a cuinar-la hem de tirar l'aigua on ha passat les 8 hores i després fer ben net el grà amb aigua.
Agafam una olla i hi posam: 5 parts d'aigua per cada part d'avena, l'avena, un tros de kombu i la carabassa tallada en grans trossos. Ho deixam bullir a foc fort durant 15 minuts i després durant 1 hora a baix foc. Al final del procés amb una cullera de llenya ho remanarem fins que la carabassa quedi un poc desfeta.


Estofat de kombu i pestanagues: a l'hivern són més recomanables els plats de llarga cocció com per exemple els estofats.Per aquest plat hem de preveure que l'alga kombu ha d'estar en remull 1 hora. Aquesta alga es ven deshidratada i necessita estar dins d'aigua per agafar el seu tamany normal. Serà suficient 3 cm d'alga. Hem de posar una olla al foc amb els ingredients en el següent ordre; la ceba tallada en rodanxes finetes, les pestanagues tallades petites i la kombu també tallada en petits trossos. Després posa-hi aigua però sense tapar tots els ingredients; cal que les verdures sobresurtin uns 2 dits per damunt del nivell de l'aigua. Ho deixam coure amb l'olla tapada durant 20 minuts.
Podrem trempar les verdures amb shoyu.

Pickles són els mateixos de la recepta anterior.

Les fotos no són de molta qualitat!! és que de vegades la gana fa que faci les fotos ràpidament amb la Blackberry i no resultin de la qualitat que voldria...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada