Fa uns dies vam parlar de quins eren els tipus de cereals més adequats per l'estació més freda de l'any i de com els havíem de coure. No vaig aprofundir molt en el tema per açò he pensat que us seria útil dedicar-hi una entrada.
Ara mateix aquest són els cereals que tenc a casa per cuinar diàriament; avena, blat escairat, mill, quinoa, arròs integral, espelta i blat amb forma d'espaguetti i de macarrons. Les recomanacions que us donaré a continuació són per olla normal amb foc a gas, que és el que jo empr a casa.
- Arròs integral de gra curt
- Deixar-lo en remull la nit anterior.
- Proporció: 1 porció d'arròs per 2 d'aigua
- Temps: 45 minuts o 50 minuts.Deixar reposar 5 minuts més dins l'olla
- Alga kombu: per agilitzar la cocció
- Avena en gra: molt nutritiva, més adequada per dinar.
- Deixar-la en remull la nit anterior.
- Proporció: 1 porció d'avena per 3 d'aigua.
- Temps: 60 minuts, més 5 minuts de repòs.
- Alga Kombu per acompanyar la cocció.
- Blat escairat: molt apropiat per climes freds
- Proporcions: per 1 de blat 2 d'aigua.
- Temps: 30 minuts i 5 de repòs.
- Acompanyat d'alga kombu.
- Espelta: varietat del blat.
- Deixar-la en remull la nit anterior
- Proporció: 1 d'espelta per 2 d'aigua.
- Temps: 60 minuts i 5 de repòs.
- Acompanyada d'alga kombu.
- Mill: és molt fàcil de cuinar.
- Proporció; 1 de mill per 3 d'aigua
- Temps: 25 minuts i 5 de repòs.
- Quinoa: cereal molt versàtil i energètic.
- Proporcions: 1 de quinoa per 2 d'aigua
- Temps: 20-25 minuts i 5 de repòs.
Heu de tenir en compte que el cereal es beurà tota l'aigua durant la cocció, per tant és millor cuinar-los amb aigua mineral, serà més saludable i de més bon gust.
Tots els cereals que us he presentat m'agraden molt; l'arròs és un dels meus preferits, però el que m'agrada més és el blat escairat...és boníssim en sopes i també per fer sushi. Ja em direu quin us agrada més!
Salut.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada