dimecres, 2 de gener del 2013

Crema d'azukis, tofu arrebossat, tallarins de julivert amb salsa pesto i olives




Els azukis són una llegum japonesa molt semblants, de forma i gust, als guixons. Per potenciar el  component proteic de les llegums és aconsellable acompanyar-les amb cereal, els més adequats són; el mill, la quinoa o l'arròs. Jo, avui, les he acompanyades amb pasta. La pasta amb salsa pesto és una bona solució quan ja tens un parell d'aliments molt elaborats; cuinar uns tallarins és fàcil i ràpid.
Els llegums sempre s'han de menjar molt cuits, al contrari poden provocar unes digestions molt feixugues. Per evitar flatulències és recomanable cuinar-les amb llor, orenga, gingebre, pastanaga, alga kombu o ceba.


  • Crema d'azukis: (Curto) 
  • Necessitam: azukis cuits, porros, aigua, sèsam, julivert i sal.
1. Tallam finament els porros i els posam dins d'una olla amb un poquet d'aigua; ho deixam coure fins que l'aigua s'hagi evaporat.
2 .Afegeix els azukis ja cuits i tritura-ho tot fins que quedi una crema suau. 
3. Agafes les llavors de sèsam i les aixafes en un morter; i finalment afegeix la pasta de sèsam a la crema. 





  • Tofu arrebossat
  • Necessitam: tofu, i per fer la pasta de l'arrebossat; farina, pa ratllat, aigua, sal  i sala de soja.

1. Feim la pasta de l'arrebossat; agafam aigua freda i la posam en un bol. A poc a poc hi afegim farina fins obtenir una pasta no molt líquida. 
2. Posam oli a fregir.
3. Arrebossam el tofu, tallat a quadradets, dins de la pasta i després el passam pel pa ratllat; a continuació el posam dins l'oli calent. 
4. Un cop fregit el posarem damunt paper absorbent. 
5. El podrem amanir amb llimona.

Una recepta versàtil; la crema es pot fer amb qualsevol llegum i la forma d'arrebossar el tofu també és vàlida pel seitan.
Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada