dimarts, 28 de gener del 2014

pasta amb fulla verda i beixamel

Avui un plat molt senzill i molt bo, d'açò es tracta no?
El dimarts solem tenir poca verdura ja que la canastra arriba dimecres per açò no puc fer un plat amb molts ingredients vegetals. És el dia de la setmana que solem fer un plat un poc inventat i el que vull mostrar-vos avui sol funcionar molt bé els dimarts!

Es tracta de pasta amb verdura de fulla verda, proteïna i beixamel.




Podeu emprar qualsevol pasta però jo crec que la millor són els penne (maccarrons) ja que tenen  la forma ideal perquè la beixamel hi entri a dins i no ens passi que ens hem acabat la pasta i tota la salsa ha quedat baix del plat, iiiihhh!!
Pel que fa a la verdura però tant és utilitar bleda o espinacs, depèn del què tengui a casa. La fulla verda jo la cuin al vapor breument.
Per fer la beixamel empr llet de civada. En una paellla sofregesc un poc de ceba o all tendre i hi afegesc la llet, un poquet de sal, pebre negre i nou moscada. A poc a poc hi tir la farina mitjançant un colador i amb l'altra mà remèn la mescla per evitar pilots de farina. La quantitat de farina és a l'ull, alerta però, perquè a mesura que la mescla s'escalfa es va fent més espesa, per tant no tireu molta farina d'un sol cop.


Una vegada ho tenim tot a punt posam dins una safra de gratinar; primer la pasta, la fulla verda i hi afegim petits trossos de tofú o bé de seitan. A jo m'agrada més amb seitan però amb tofú també queda molt bo. I finalment la beixamel per damunt, adornada amb ratlladura d'ametlla. També hi podeu afegir panses, hi donen un gust molt bo.
Ho deixau dins del forn per gratinar el temps que trobeu necessari, 10 minuts o un quart.
Esper que us agradi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada